ROgift.ro

Icoana Sfanta Troita de Andrei Rubliov

Icoana Sfanta Troita de Andrei Rubliov 30x40cm
Centrul compozitional al icoanei e constituit din potirul cu capul vitelului sacrificat, care simbolizeaza jertfa lui Hristos. Masa pe care sta potirul este prototipul mormantului Domnului.
Figura centrala este ingerul – intruchiparea Fiului, – care binecuvanteaza cupa. Intr-o armonie tacita, capul Lui e inclinat spre ingerul din stanga, care e personificarea Tatalui. Spre Tatal si-a inclinat capul si cel de-al treilea inger, din dreapta, care intruchipeaza Duhul Sfant. Scipetrele din mainile ingerilor simbolizeaza puterea si omnipotenta.
Inclinarea capetelor ingerilor din centru si din dreapta si inclinarea spre ei a capului ingerului din stanga puncteaza motivul purcederii Cuvântului si a Duhului din Tatal.
Imaginile ce însotesc Troita sunt patrunse de o simbolica crestinsa, care dezvaluie diverse aspecte ale ivirii Fiului-Logos in calitate de principiu vital vesnic al lumii. Stejarul din spatele îngerului din centru – „arborele vietii vesnice” – este întruchiparea crucii si simbol al învierii. Muntele este o imagine biblica traditionala a înaltarii cu duhul. Casa întruchipeaza cunoasterea lui Dumnezeu si este prototipul „casei lui Dumnezeu”, bisericii universale.
Se poate livra prin Posta Romana cu o taxa de 10 ron sau prin Fan Curier(numai in oras) pentru o taxa de 19 ron.
Se poate comanda direct pe: http://vanzari-icoane.com
Sau prin email: vanzariicoane@yahoo.ro  


 
eXTReMe Tracker